Het kopen van een woning

Wat zoek je ?

De eerste stappen...

De eerste stap is een helder beeld te krijgen van wat je zoekt en in welke prijsklasse. Met deze woonwensen gaan wij op zoek naar de juiste woning. Wij houden je (dagelijks) op de hoogte van het meest actuele woningaanbod. Is je nog niet helemaal duidelijk wat je aan hypotheek kunt krijgen of welke maandlasten je wilt uitgeven aan wonen, maak dan een afspraak met een financieel adviseur.

lees verder

Belangstelling voor een woning?

Lijkt een woning je wat ?

Lijkt een woning je wat? Dan maken we een afspraak om de woning te bekijken. Wij wijzen je tijdens de bezichtiging op het onderhoud, voor- en nadelen, prijs en overige bijzonderheden. Na de bezichtigingen bespreken wij samen of je een bod wilt uitbrengen. Ook adviseren wij over de juridische aspecten.

lees verder

Welk bod moet je doen ?

De hoogte, voorbehouden enz.

Wij adviseren over de hoogte van het bod en brengen dit namens jou uit. Bij een tegenvoorstel onderhandelen wij namens jou over de prijs van de woning, de roerende goederen, de datum van oplevering en de voorbehouden.

 

 

lees verder

Gekocht wat nu ?

We zijn het eens geworden, wat staat er nu te gebeuren ?

Zijn we het eens geworden over de prijs en de voorwaarden? Dan heb je de woning gekocht en gaan wij zorgen voor de afhandeling. Wij controleren het opgestelde koopcontract, geven uitleg over het contract en zorgen voor de administratieve afhandeling met de notaris. Voor de oplevering bij de notaris zullen wij eerst samen nog de woning inspecteren en de meterstanden opnemen van gas, elektra en water.

 

lees verder