Het verkopen van een woning

Verkoopstrategie

Wat is je woning waard? Voor welk bedrag wil jij je woning verkopen? Welke opbrengst wordt er verwacht?

Wij verzamelen alle relevante informatie over de woning en bepalen vervolgens samen met jou de vraag- en verkoopprijs en de beste verkoopstrategie.

lees verder

Presentatie

Hoe verkoop je je woning het beste. Moet je nog klusjes doen om je woning zo goed mogelijk te presenteren?  Wij geven advies voor een optimale presentatie. Het is belangrijk dat je woning er "tip-top" uit ziet wanneer mooie en waarheidsgetrouwe foto's gemaakt worden. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor bij de bezichtigingen. 

Wij gebruiken de foto's voor onze website en Funda. Daarbij maken wij een verkoopbrochure met een heldere tekst, fotopresentatie, plattegronden en alle nodige informatie voor een toekomstige koper. 

Wij melden je woning aan bij de diverse woningsites (www.whmakelaardij.nl en www.funda.nl) en gaan daarbij actief aan de slag om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers binnen ons netwerk van ondere andere zoekers en makelaars. Ook social media is hierbij een van onze tools.

Je wordt tijdig op de hoogte gesteld dat er bezichtigingen ingepland zijn, zodat je de nodige voorbereidingen kunt treffen.

Tijdens de bezichtigingen geven wij de rondleiding en voorzien de kijkers van alle benodigde informatie om een goede overweging te kunnen maken.

lees verder

Onderhandelen

Wij onderhandelen met de potentiële kopers en overleggen met jullie de biedingen en voorbehouden.

Daarbij staan de punten centraal van onder andere de oplevering, voorbehoud financiering, voorbehoud bouwkundige keuring en eventuele roerende goederen.

lees verder

Afhandeling

Na de mondelinge overeenkomst stellen wij het koopcontract op.

In de koopovereenkomst worden de gemaakte afspraken vastgelegd. Wij zullen samen de akte doornemen en als alles duidelijk is kun je de akte ondertekenen. Zodra ook koper heeft getekend zullen wij de akte naar de, door koper gekozen, notaris versturen voor de verdere afhandeling. Op de dag van de oplevering zullen wij samen met de koper nog één keer de woning inspecteren en de meterstanden opnemen van gas, elektra en water. Aansluitend gaan wij naar de notaris voor de laatste handtekeningen en zal de woning worden "overgedragen" aan de koper.

lees verder