Houten

Fietsstad 2018

Houten, ontstaan uit een pittoresk dorp, maar inmiddels uitgegroeid tot volwassen gemeente. Spil van een aantal kernen, zoals ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk. Kasteel Schonauwen was eeuwenlang het belangrijkste gebouw in deze polders en ligt nu als centraal punt in Houten-Zuid. Het sfeervolle Plein is nog steeds centraal in het Oude Dorp.

Kernpunten zijn veiligheid, een uitgebreid netwerk aan fietspaden, perfect openbaar vervoer, goede verbinding met snelwegen naar alle windrichtingen.

Houten is omgeven door weilanden, landerijen met fruitbomen, water en moeras. Het bijna volwassen bos Nieuw Wulven is ideaal voor recreatie. Een grote speeltuin voor de kleintjes, een educatieve speelgelegenheid waar hutten kunnen worden gebouwd en heerlijk kan worden geravot in bomen.  In de parken zijn allerlei voorzieningen om te sporten, wandelen en te spelen in een van de vele speeltuintjes. Volop aanbod van winkels en restaurants, een fijne bioscoop en het theater De Slinger met een uitermate hoogwaardig sociaal cultureel programma is zomaar een greep uit hetgeen wonen in Houten aantrekkelijk maakt.

Naast sportieve fietsstad van Nederland blinkt Houten ook uit in het aanbod van sportclubs, scholen, kinderdagverblijven etcetera.

De diverse wijken zijn allen te bereiken via de rondweg. Dit leidt tot een veilige woonomgeving. Prettig en overzichtelijk. De talrijke fietspaden verbinden de wijken en zorgen er voor dat alles snel bereikbaar is.

Bijzonder: de oude Houtenaren hebben de nieuwe inwoners hartelijk verwelkomd. Integratie is in Houten het sleutelwoord. Mensen staan open voor elkaar en er heerst  een zeer sociaal leefklimaat.