Hiele & Dalsem Hiele & Dalsem

Wij berekenen de
woningwaarde.

Als taxateur berekenen we de officiële waarde van je huis voor aankoop, verbouwing of verkoop. Het taxatierapport kan rechtsgeldig gebruikt worden tijdens een hypotheekaanvraag of voor financiële begeleiding (bij scheiding of overlijden). Wie taxeert, moet je natuurlijk kunnen vertrouwen. Hiele & Dalsem is aangesloten bij NVM, NVRT en NWWI. Stuk voor stuk kwaliteitslabels op gebied van makelaardij en taxatie. Wij zijn dus onafhankelijk, maar niet anoniem. Bel ons voor een afspraak en vertel gerust wat de reden voor taxatie is.

taxatie

Zo doen we dat!

Binnen een straal van 20 km rondom ons kantoor mogen wij wettelijk taxaties uitvoeren. Houten, Bunnik, Schalkwijk en Utrecht behoren dus tot het werkgebied. We kennen de huizen en woonbehoeften in deze omgeving. Daardoor komt de taxatiewaarde snel tot stand. Het is een eerlijke en beproefde rekenformule die gevalideerd wordt door het NWWI. Jij ontvangt vervolgens een digitaal exemplaar dat je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Hoe het werkt leggen we hiernaast nog eens in stappen uit.

01.

Woningopname.

De taxatie wordt gepland op een dag van jouw voorkeur. Soms is er haast bij, in dat geval zoeken we naar een flexibele oplossing. Op de dag van de taxatie kijken we goed rond in de woning. We meten de verschillende ruimtes, letten op uiterlijke kenmerken en de omgeving.

02.

Onderzoeksfase.

De optelsom wegen we af tegen recent verkochte objecten in de buurt. Dit soort objecten hebben een referentiefunctie in het rapport. Er wordt door ons ook informatie opgevraagd bij het kadaster en onderzoek gedaan naar bodemvervuiling en het bestemmingsplan.

03.

NWWI-taxatierapport.

Voor de financiering van een hypotheek (met NHG-garantie) is taxatie bij aankoop verplicht. Wij laten het rapport daarom goedkeuren door het validatie-instituut NWWI. Het resultaat is een officieel document dat door alle geldverstrekkers in Nederland wordt geaccepteerd.

taxatie team van hiele & dalsem

Daarom Hiele & Dalsem.

In de introductie noemden we wat algemene aanleidingen, zoals aankoop en verkoop maar er zijn meer redenen voor een taxatie. Denk ook aan een overbruggingshypotheek, rentekorting door een hogere taxatiewaarde of een taxatie voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Wendy Hiele en Erica Dalsem zijn beiden registermakelaar en taxateur. Ons kantoor garandeert daardoor een taxatie die met snelheid en veel zorg wordt uitgevoerd. Voor onze service hanteren we bovendien een vast tarief zodat je geen verrassingen hebt achteraf. Dat is wel zo prettig.

9,2

onze gemiddelde
beoordeling

25

jaar ervaring in
makelaardij

130

huizen verkocht in
afgelopen jaar

165

aantal taxaties
per jaar