Hiele & Dalsem Hiele & Dalsem

Houten

Houten is de thuisbasis van Hiele & Dalsem. We vertellen daar iets meer over op de pagina Over Ons. Wat we nu vooral willen benadrukken, zijn de prettige kenmerken van de gemeente Houten. Zelf ervaren we het als een leefomgeving waar je alle vrijheid hebt en waar het barst van de mogelijkheden. Ontdek ons woningaanbod in Houten en neem onderstaande info mee in je zoekopdracht.

Stad of dorp?

De gemeente Houten bestaat uit aantal kernen, zoals de dorpen ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal. Houten is van oorsprong een pittoresk dorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een volwassen gemeente met meer dan 50.000 inwoners. Dat is voor Nederlandse begrippen dus eigenlijk een stad van gemiddelde grootte.

Groeigemeente Houten.

De afgelopen decennia is Houten flink gegroeid. Er kwamen onder andere nieuwe inwoners uit de stadsregio Utrecht. Oorspronkelijke Houtenaren hebben de nieuwkomers verwelkomd. Mensen staan open voor elkaar en er heerst een fijn leefklimaat voor gezinnen. Dat blijkt wel uit het aantal scholen en kinderdagverblijven.

Omgeving Houten.

De wijde omtrek bestaat uit weilanden, landerijen met fruitbomen, water en moeras. Het bijna volwassen bos Nieuw Wulven is ideaal voor recreatie. Er is een educatieve speelplek voor de kleintjes, waar hutten kunnen worden gebouwd en heerlijk kan worden geravot in bomen. Houten biedt veel sportvoorzieningen, je kunt er rustig wandelen door de parken, of lange fietstochten maken.

Te doen in Houten.

Aan het sfeervolle Plein in het Oude Dorp van Houten vinden regelmatig evenementen plaats. Kasteel Schonauwen is een echte bezienswaardigheid. Het gebouw pronkt sierlijk in de nieuwbouwwijk Houten-Zuid. Op het gebied winkels en restaurants is er ook veel te doen. Houten heeft een bioscoop en theater De Slinger met een hoogwaardig programma’s. Maar het zijn niet alleen de voorzieningen wat wonen in Houten zo aantrekkelijk maakt.

Houten Fietsstad.

Houten is meerdere keren uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden, perfect openbaar vervoer, en verbinding met snelwegen naar alle windrichtingen. Dit zorgt voor een overzichtelijke woonomgeving. Prettig en veilig.

Huizen in Houten

Kloostermuur 30
Nieuw
Bekijk meer
Kloostermuur 30 Houten
€ 550.000,- k.k.
109 m2
5 kamers
A
Via Horta 30
Nieuw
Bekijk meer
Via Horta 30 Houten
€ 619.000,- k.k.
148 m2
6 kamers
A
Kruisvaardersland 4
Energielabel A
Bekijk meer
Kruisvaardersland 4 Houten
€ 525.000,- k.k.
118 m2
6 kamers
A
Eekhoornakker 19
Energielabel A
Bekijk meer
Eekhoornakker 19 Houten
€ 440.000,- k.k.
86 m2
4 kamers
A
Lobbendijk 4a
Energielabel C
Bekijk meer
Lobbendijk 4a Houten
€ 895.000,- k.k.
178 m2
7 kamers
C
Houtensewetering 41
Bekijk meer
Houtensewetering 41 Houten
€ 1.600.000,- k.k.
354 m2
10 kamers

Kunnen wij helpen?

Wil jij een huis kopen in Houten? Neem contact op met Wendy en Erica. Hiele & Dalsem makelaardij is een van de bestverkopende kantoren in de regio voor bestaande woningen. Wij kunnen je ook uitstekend helpen bij verkoop en taxatie.

Meer over ons