Hiele & Dalsem Hiele & Dalsem

Houten

Houten is de thuisbasis van Hiele & Dalsem. We vertellen daar iets meer over op de pagina Over Ons. Wat we nu vooral willen benadrukken, zijn de prettige kenmerken van de gemeente Houten. Zelf ervaren we het als een leefomgeving waar je alle vrijheid hebt en waar het barst van de mogelijkheden. Ontdek ons woningaanbod in Houten en neem onderstaande info mee in je zoekopdracht.

Stad of dorp?

De gemeente Houten bestaat uit aantal kernen, zoals de dorpen ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal. Houten is van oorsprong een pittoresk dorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een volwassen gemeente met meer dan 50.000 inwoners. Dat is voor Nederlandse begrippen dus eigenlijk een stad van gemiddelde grootte.

Groeigemeente Houten.

De afgelopen decennia is Houten flink gegroeid. Er kwamen onder andere nieuwe inwoners uit de stadsregio Utrecht. Oorspronkelijke Houtenaren hebben de nieuwkomers verwelkomd. Mensen staan open voor elkaar en er heerst een fijn leefklimaat voor gezinnen. Dat blijkt wel uit het aantal scholen en kinderdagverblijven.

Omgeving Houten.

De wijde omtrek bestaat uit weilanden, landerijen met fruitbomen, water en moeras. Het bijna volwassen bos Nieuw Wulven is ideaal voor recreatie. Er is een educatieve speelplek voor de kleintjes, waar hutten kunnen worden gebouwd en heerlijk kan worden geravot in bomen. Houten biedt veel sportvoorzieningen, je kunt er rustig wandelen door de parken, of lange fietstochten maken.

Te doen in Houten.

Aan het sfeervolle Plein in het Oude Dorp van Houten vinden regelmatig evenementen plaats. Kasteel Schonauwen is een echte bezienswaardigheid. Het gebouw pronkt sierlijk in de nieuwbouwwijk Houten-Zuid. Op het gebied winkels en restaurants is er ook veel te doen. Houten heeft een bioscoop en theater De Slinger met een hoogwaardig programma’s. Maar het zijn niet alleen de voorzieningen wat wonen in Houten zo aantrekkelijk maakt.

Houten Fietsstad.

Houten is meerdere keren uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden, perfect openbaar vervoer, en verbinding met snelwegen naar alle windrichtingen. Dit zorgt voor een overzichtelijke woonomgeving. Prettig en veilig.

Huizen in Houten

Via Horta 123
Energielabel A
Bekijk meer
Via Horta 123 Houten
€ 509.000,- k.k.
108 m2
3 kamers
A
Kristalwater 118
Energielabel A++
Bekijk meer
Kristalwater 118 Houten
€ 445.000,- k.k.
108 m2
4 kamers
A++
Dorpsstraat 2
Energielabel C
Bekijk meer
Dorpsstraat 2 Houten
€ 989.000,- k.k.
150 m2
6 kamers
C
Onderdoor 184
Energielabel B
Bekijk meer
Onderdoor 184 Houten
€ 378.000,- k.k.
92 m2
3 kamers
B
Koningin Wilhelminaweg 2
Bekijk meer
Koningin Wilhelminaweg 2 Houten
€ 515.000,- k.k.
110 m2
4 kamers
E
Wethouder van Rooijenweg 35
Energielabel A
Bekijk meer
Wethouder van Rooijenweg 35 Houten
€ 650.000,- k.k.
183 m2
6 kamers
A

Kunnen wij helpen?

Wil jij een huis kopen in Houten? Neem contact op met Wendy en Erica. Hiele & Dalsem makelaardij is een van de bestverkopende kantoren in de regio voor bestaande woningen. Wij kunnen je ook uitstekend helpen bij verkoop en taxatie.

Meer over ons