Hiele & Dalsem Hiele & Dalsem

Schalkwijk

Schalkwijk kennen wij als een (h)echte gemeenschap in de gemeente Houten. Het dorp is bekend door het Eiland van Schalkwijk wat zich aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie bevindt, tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en rivier de Lek. Het is een heerlijke omgeving en onze aanbeveling voor liefhebbers van historie, fietstochten en ruimte.

Dorps wonen, dichtbij de stad.

Maar Schalkwijk is ook wonen in de nabijheid van de stad. Het dorp behoort tot de gemeente Houten en grenst aan de stadsregio Utrecht. Dat betekent dat het een uitstekend vestigingsklimaat is voor mensen die graag de grote stad uit willen maar daar wel blijven werken. Schalkwijk is tenslotte erg goed bereikbaar. Met de auto ben je zo op de A27 richting Houten en Utrecht, of de andere kant op naar Gelderland.

Schalkwijk groeit.

In Schalkwijk kun je pittoresk wonen. Er zijn karakteristieke woningen middenin het dorp en monumentale boerderijen in het polderlandschap. Tegelijkertijd zijn er recente uitbreidingen door nieuwbouw. Er heerst een gemoedelijke en hechte sfeer. Niet voor niets zien we dat gezinnen aangetrokken zijn tot deze veilige leefomgeving. Er is een basisschool en een actief verenigingsleven.

Omgeving Schalkwijk.

Zomaar wat hoogtepunten van dit gezellige dorp: het fantastische polderlandschap met mooie fiets- en kanoroutes, urenlang wandelplezier op de klompenpaden, de nieuwe Hollandse waterlinie met zijn verschillende forten en waterwerken, maar ook de grootste inlandse binnensluis van de wereld: de Beatrix sluis. Woon je eenmaal in Schalkwijk, dan wil je niet meer weg.

Kunnen wij helpen?

In Schalkwijk zorgt de combinatie van dorps wonen en een centrale ligging voor vraag en woningaanbod. Neem contact op met Wendy en Erica van Hiele & Dalsem makelaardij als je een zoekopdracht wil plaatsen of graag een waardebepaling ontvangt.

Meer over ons